BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Tuesday, December 28, 2010

Buah as Table Centerpieces mengikut tema.


wahai semua perempuan chantek!
sorry sangat kalau Lala asyik cerita pasal centerpieces.


sebab sangat-sangat semangat lah nak cari idea untuk table centerpieces.
yang penting, jimat dan simple.
ternyata terjatuh hati dengan buah-buahan.

Zila (ex-b2b) pun guna epal hijau untuk her table centerpieces.
kalau mengikut survey sendiri, kebanyakan buah-buahan akan jadi chantek
kalau warna buah itu sendiri menyamai warna tema kita, ye dak?

all pictures : credit to uncle google.


merah kuning = peach?




kuning = lemon?




merah = desperate housewives = SEXY = apple?
kata bride-to-be, Marea *senyum*




hijau = limau nipis ke ni?




ungu = terung?


waa..menarik kan?

tapi warna tema lala
Ipoh = Putih & Biru
Kajang = Putih, Black & Gold
nak guna apa?

ish,ish. susah,susah. tukar idea ar!

16 comments:

ZARA said...

nice! my favourite yg kuning tu. lemon!!!

Lala said...

zara!! lala pun terjatuh hati kat kuning = lemon tu! kalau lah, tidak decide theme color lagi!ngeh3!

LisaLisut said...

i br nk tye kalau biru buah ape?hihi.blueberry pun tak biru ;p

nice ideaaaa.but..if tak synchronize dgn color theme i rasa ok je kot.kontras :)

Rilla said...

Terung buah ke? ahahaha

Ipoh = Putih & Biru
Boleh guna blueberry dan terung putih. Tak pun lobak putih. Bawang putih pun boleh.

Kajang = Putih, Black & Gold
Boleh guna blackbeery [buah, bukan henpon, ahaks]

Lala said...

lisa: i dh terfikir nak cat ja epal tu ke warna biru! hahahaha! *ngokngek kan* hehe

Lala said...

rilla: oklah, terung, sayur. hahaha
ha, bawang putih itu comey tapi berbau lak nanti. hehe

masmOna said...

lala kalau pink buah apa eh?
hehe

Lala said...

hai mas! lala tau. guna dragonfruit! fuh, awesome!hehehe

Lala said...

takpun jambu! hehehe cun!

masmOna said...

dragonfruit bukan purple?hehe
oh sedapnya dragonfruit! mas suka!
jambu kureng sikit.hehehe

Lala said...

eh, purple eh?hehe
takper, mas cat ja dragonfruit tu kepada pink.hehe

Eamy said...

lala..if biru+putih apa kata kl lala buat je puding buah (like puding tembikai..) buat sebijik mcm buah but rwna ikut tema then buat cntrpice tu..hehee

Lala said...

eamy! takot pulak kalau letak puding. susah nak handle puding tu nk letak kat table. huhu mahu jimat dan simple. hehe mungkin yang senang dan ringan juga. *kalau boleh, boleh campak ja atas meja!* hehee

fia said...

lala, ms wedding fia guna daun pokok mempelam sebagai centerpieces hehehe...semua terkejut but creative

Lala said...

waa..pokok mempelam?? nak tgk, nak tgk tia!! hehe try cari kat belog fia, takder lak.hehe

fia said...

ade...nie link dia http://mispolarisbride.blogspot.com/2010/09/diy-budget-centerpieces.html

Follow me, i'll follow back!