BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Sunday, November 28, 2010

Bride-to-be Planner? Korang mesti ada satu,kan?



lala pun ada satu.
siap ada budget for every details.
details means dari caterer, Wedding Package, Gifts, Hantaran, Hiasan and etc.
semuanya dah ada budget.





hope the budget still lagi ikot planning.
bila ada yang overbudget, yang laen terpaksalah kurangkan.
ish, risau.
duet makin berkurang. takper,takper. REZEKI sentiasa ada.


korang punya B2B planner cam maner? still stick to plan?




18 comments:

cha said...

i dh ada list cuma nk kene pegi beli buku senang sikit catit2 hehe.tp kt list i satu apa pun tak buat lg huhu risau :/

tp kn insyaAllah kalau nk kawen tu ada je rezeki Allah bagi kan :)

Q said...

Lala, I dah ader pon buku planner adri tunang lagi..tapi tak detail sgt...hihihi and guna buku tu untuk kahwin jugak..cuma nak tmbh sketch book sbb planner tu kecik sgt..hihih memang risau sangat pasal budget2 nie..tekad sekarang mau cari semua under budget...hihi gud luck untuk kita!!!:)

jooleata said...

hihi.. ade 2 types plannr i have.. :)
but still learn to do so..
:) kena ade jgak utk approval encik pengeluar bajet kan?

K.I.N.A said...

lagi 20 hari nak tunang tp xd planner lg..esok kena cri! buku yang comel macam gmbr tu..baru smgt..hehe

jooleata said...

KINA u lg 20 hari ye? oowhh.. congrats! hee.. same with me la cmtu.. few days left.. heee.. nervous!

nYomeL said...

comel je planner tu. semangat sket nak bukak+update slalu kann..?? :)

Lala said...

cha: kene buat list, takot ada yang tertinggal. serious.

Q:gud luck jugak! pasal budget tu lah, yg lala beria-ria buat buku. senang. hehe

jooleata: tepat sekali. i pun kene selalu tunjuk kat 'Menteri Kewangan' atau pemberi duet hantaran. hehehe good luck jooleata!

Kina: yes. bila buku planner comey, baru semangat nak update.hehe macam blog.

nyomel: a'ah.a'ah. harap rajin. tapi kat gmbar bukan buku lala tu, amik contoh ja. planner lala buku hitam biasa. takot ada orang tengok.hehe

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

sejak dr bertunang dulu da ade book planning... Resit2 semua simpan senang nak refer.. tebal kemain bukunye... Tuk kawen pon mmg da ade da...

Lala said...

kasut pink:*clap clap* best kalau ada planner kan? leh monitor sentiasa.

mizz sue said...

su punya masih kosong...huhu..tinggal 5 bulan je lg ni.

Lala said...

cepat2 update. lala lagi 2 bulan. ish, berdebor.

WillBe.Mrs said...

wah best...! pic cover pun cun...! tp i xda wt lg...sbb2 nye i refer to my blog je..then i ada file up material yg i print out...reason sbb i ni PEMALAS nk menulis...hehehe

iedayah said...

kdg2 lari gk dear..len yg plan,len yg diwatnye..hahaha..overbudget tu mmg ad.huhuuhu

Lala said...

willbemrs: dear, tu bukan buku i tau. tu contoh.hehe

iedayah: memang takot giler kalau lari budget. huhu tapi kene sntiasa ada back up plan..yay!

MASNIEZA SHAHIDA MUSTAPAH said...

dear,i pun ade buku planner tu..kat dlm tu sume resit2 barang yg i beli utk wedding sume i stapler kan..my buku planner sgt penuh..dr sekecik2 budget smpai la sebesar2 nye..sume ade..apa yg caterer n makandam janji kat i sume i write down..senang utk i refer..

Lala said...

waa...very detail! tapi lagi senang macam tu, at least kite tau maner duet kite pegi.. bagus lah u! boleh amik pedoman gak ni!

harzharun said...

ada ada!!..hehehe...tp x penuh pun tulis..sbb byk conteng2 kat tempat lain jugak..hehe...

btw, nice knowing ya!

Lala said...

hai dear. what shud i call u yah? sweet. nanti rajin2 update planner k!

nice to know u too dear!

Follow me, i'll follow back!