BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Thursday, September 23, 2010

nak tny, betul ke?



betul ke, kena buat HIV Test dulu,
baru leh settle borang nikah segala?

dan HIV Test tu sah untuk baper lama?
kenapa ada kata 3 bulan, ada kata 6 bulan?


p/s: 4 months, 1 weeks & 4 days ja tinggal?
tahu tak, lala tak buat aper2 lagi?
cepatlah datang mood kawen!

5 comments:

Xora said...

yg saya punye, kena buat hiv test, then baru serah kat JAIP pasal dalam list borang2 yg perlu diserah, HIV test diantaranya. HIV test untuk urusan kahwin, sah 3 bulan. Yang utk kerja/ universiti sah 6 bulan -- ni yg org klinik tu kasitau.

Khumaera Ismail said...

HIV TEST penting~!!!!
buat aje dulu..
ta lame pun..kejup aje..setel HIV, yg laen leh gerak.. =)

Hana said...

Sy pon wat HIV test dlu.. sebab mase jumpa tok kadi tu HIV test tu mesti dh settle n borang nikah pon dh isi...tu ikut selangor.. Lala kat mane?

Lala said...

oo..jadi kene tunggu lagi 3 bulan nak kawen, baru leh buat HIV Test, then hantar segala borang eh?

hana: lala kat ipoh,perak.

Sya Sakura said...

Lala, sya pon br je buat HIV test minggu lepas.. mengikut yg sya faham and yg tulis dlm buku kursus kawin, HIV test valid for 6 months, tp surat kebenaran menikah valid 3 months je.. before submit borang nikah for lelaki, mmg kene buat HIV test dulu sbb kene sertakan result HIV test skali..

so dlm 3 bulan before nk nikah, blh la start buat HIV test pastu hantar borang satu-satu :)

Follow me, i'll follow back!