BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Monday, September 6, 2010

trauma bila kena ragut, tahu tak?


27 Ramadhan 1413.
kena ragut.


lala akan ingat kejadian 6.20 pagi hari isnin ni.
mana boleh lupa.


mereka bukan saja ambil handbag lala yang ada semua benda penting.
mereka ambil keberanian lala untuk berjalan sendiri.


perempuan,
jangan ingat korang dah alert gila-gila,
baca ayat kursi sepanjang jalan,
niat baik nak pergi kerja,
bulan puasa semua orang baik,
dan korang dah selamat.
korang silap.
tolong.
tolong lah extra-extra careful.


bacalah mana-mana tips kat mana-mana sumber,
cara elak peragut.
peragut ada macam-macam cara.
ini tips dari haniszalikha.
tips diragut

yang paling logik, tulis surat tu.
mana tau dorang jadi baik hati nak pulangkan segala barang.
dan serius.
letak lah pos laju yang dialamatkan kat umah.
dihantar pun oleh nama anda sendiri.
peragut cuma pos ja.
(kalau hati dorang wangi lah)

memang tak terfikir.
tapi bila dah kena.
memang SABAR ja jawapannya.


p/s: while i'm typing this, serius tangan ketar.

p/s: thanks en shahril sebab sentiasa ada semalam.
yah, peragut tu dah amik keberanian lala.
thanks.


13 comments:

Xora said...

saya pun pernah kena ragut, 8 tahun yg lepas. siang hari, depan kedai makan. abg2 kedai cuma tgk terlopong aje. sejak dari itu, setiap kali lalu tepi motor mesti kepit handbag kuat2..

Lala said...

takotnyer.. dngar bunyi moto pun takot sekarang. huhu lala jatuh berpusing sampai terbaring tau. huhu

-nurul farihah- said...

siannyer lala..nak raya plk tu..mujur x cedera ke or any bad thing happen to u kan..nurul pon penah kena ragut jugak..mase tu kat traffic lite lupe nk lock pintu keta..then peragut tu bkk pntu keta n snatch my handbeg n hp..trauma smpai skrg..skrg naik keta je trs knci..sbb baik la keta skrg ni auto lock kan...

gurls u all pon beware ok..

sk said...

erkk.. siannya lala. dahla nak raya nih.
harap2 dpt setelkan sume cpt2 eh. byk2 sabar n doa byk2...

Lala said...

farihah: erm, takotnyer sampai hari ini. lala memang tak berani nak jalan sorang-sorang dah. terasa macam akan jadi lagi. huhu

sk: iye, thanks eh. korang-korang pun hati2 lah. nak raya ni, memang durjana-durjana banyak. huhu

sharifuddin N shakina said...

innalillah..semoga peragut tu sedar la..kesian lala..

Sya Sakura said...

kesiannya lala! kalau sya, mesti akan trauma smpai bebila.. :(

Nora a.k.a Aira said...

teringat kisah ragut 5 tahun lalu, lepas setahun baru pulih

puan rocker said...

dear sorry to hear bout u kena ragut. be strong n have faith in god yea. hope u'll regain ur keberanian soon. do take care.

puan rocker said...
This comment has been removed by the author.
Miss Inaza said...

Oh dear... =/ baru saya baca post lala... i'm so sorry to hear about u kena ragut tu.. memang traumatize giler... Nway hope ure doing fine now and stay strong k? *hugs*

Miss Inaza said...

Oh dear... =/ baru saya baca post lala... i'm so sorry to hear about u kena ragut tu.. memang traumatize giler... Nway hope ure doing fine now and stay strong k? *hugs*

Miss Inaza said...

Oh dear... =/ baru saya baca post lala... i'm so sorry to hear about u kena ragut tu.. memang traumatize giler... Nway hope ure doing fine now and stay strong k? *hugs*

Follow me, i'll follow back!