BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Sunday, January 30, 2011

Baju Flower Girls & Door Gifts, DONE! and what you should learn!


Assalammualaikum and good evening!
tetibe nak update malam-malam.

2 perkara.
yang pertama, baju flower girls settle!
yang kedua, goodies untuk guest settle.


bercerita tentang baju flower girls, 
i've learned something.
1. jangan beli baju budak di saat akhir.
2. jangan beli baju budak time raya cina kalau taknak berebut baju dengan orang cina!
*gelak kuat-kuat*

jadi kelakar kot, biler macam berebut lak dengan cina
masa nak pilih baju.
serius. lala nak beli baju untuk 8 perempuan.
cina tu nak beli untuk her daughter tapi nak amik baju yang ada kat tangan kakak lala.
tapi kami lah berjaya!
*gelak kuat-kuat lagi*

anyway, kalau nak cari baju budak
dari newborn sampai lah boleh jadi flower girls maksu dorang,
korang semua boleh cari dekat Brands Outlet!
lala terjah dekat Ikano Power Centre.
they also got at AEON Bukit Tinggi, Ampang Point, IOI Mall Puchong,
Sunway Piramid, AEON Bukit Indah Johor, Kluang Mall Johor,
AEON Bandaraya Melaka, Dataran Pahlawan Melaka,
East Coast Mall Kuantan dan Queensbay Mall Penang.
price? under 100rm. serius.
oh, lala tak letak gambar baju kanak-kanak ye di sini.
mahu kasi surprise!
even though, 2 of my nieces terpaksa pakai baju laen color
dengan 4 yang laen.
waa!


tentang door gifts pula.
yes, lala learned something about vendors too.
ada 2 vendors yang lala jumpa arini.
1. yang pertama, sangat susah nak deal untuk ambil barang
2. yang kedua, yang sangat2 senang hati.

apa yang lala belajar,
1. bila kita nak appoint vendors, make suke kita tanya mane tempat nak jumpa untuk pick up stuffs. nampak simple, tapi itu akan menyusahkan bila dua-dua pihak agar sukar nak tolerate.

2. no matter how angry you are dengan vendors, jangan tunjuk marah. sama ada dalam email, sms or call. believe, yang setiap masalah akan berjaya disettlekan.

3. simpan maklumat (sms, email) atau sebarang bukti perbualan dengan vendors. let say, kita tak puas hati dengan vendors sama ada how they treats us atau hasil kerja, kita boleh buat aduan di Tribunal Pengguna dengan bukti-bukti yang ada. serius. Tribunal Pengguna adalah tempat yang sesuai.

3. bersyukur dan berharap apa yang kita rancang atau aturkan, adalah yang terbaik, datang dariNYA.

but, anyway and anyhow,
lala puas hati dengan hasil kedua-dua!


jom, intai!
Door Gifts untuk anda!
yang datang di IPOH sahaja ye!
no sneak peek. tunggu ja harinya.
*Senyum*






10 comments:

ElyaElmo said...

lalaaaaaaaaaaa.. jumpe kamu di KL ya:)

Lala said...

weee!baek!jumpa kat kajang na!

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Yup lal jumpe kat kajang, Insyallah..

hana yoriee said...

insyaAllah, jmp kat kjg gak lala..

Lala said...

orait kamu dan kamu, kite jumpa kat kajang!!

MIZZ SUE said...

jumpe di kajang jugak!!! heeee

Rilla said...

Wah...5 hari lagi. Semoga dipermudahkan ya

lovelyadibah said...

haha..lawak la..saja je kan wt rasa serba salah sbb xg yg kt ipoh..huhu...:P

:)

Lala said...

sue! jumpa kat kajang!

rilla! thanks doakan.

adibah! yes, berjya buat u serba salah.ehehe it's okay, we'll meet kat kajang na!!

didieadila said...

sedap yang amat home made choc tu..brebut ngn adek..haha

Follow me, i'll follow back!