BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Saturday, August 7, 2010

mahu pendapat untuk mempertahankan permintaan


permintaan lala: kad kahwin yang hanya ada jemputan sebelah sahaja,
maksudnya satu kad hanya belah lala.
satu kad lain hanya belah en shahril.
en shahril tak berapa berkenan.

sebab katanya, susah dan kesian kat orang,
kalau kad kahwin yang ada jemputan kedua-dua belah lelaki dan perempuan,
at least guest boleh pilih kenduri maner nak pegi.
jadi, macam maner?
kad satu belah atau dua belah..?


*ni contoh kad kahwin dua belah. satu belah lelaki, belah belakang belah perempuan*





lala suka satu belah sahaja kerana boleh custom made.!

boleh ho!

ni lala amik dari

http://paperthrill.com/

tengok-tengok jap untuk lala eh!
























kad ini cantek sebab tarikh yang dekat kad ni, tarikh Bertunang Day lala!
ha, cantik kan kalau satu belah dan custom-made.!
mane yang bagus eh?
lala dah letak yang cantek ni,
tolong pertahankan permintaan lala jap!!!



13 comments:

nurayunni said...

mmg cantik..xrugi pilih...

.: an :. said...

salam.
lala... pernah tgk kad poket? 1 belah, tp dalam kad poket tu blh letak utk 2 jemputan. sblh llaki n pmpuan. try tgk kat link ni

http://www.kadkahwin.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_cards.tpl&product_id=417&category_id=67&option=com_virtuemart&Itemid=34

Hana said...

ye.. sy wat kad poket sebab depends nak taruk satu invite atau dua.. :)

Sya Sakura said...

I agree with An & Hana, better prepare in case tetibe nk letak 2 kad ke or just 1 kad je.. so pocket card mmg option terbaik!! heheh :)

Tp personally, sy suka kalau asing2.. coz tak semua kawan-kawan kita sama.. and kawan parents pon obviously x sama.. so kalau belah sy, maybe akan lebih personal bila parents sy jmput kawan2 diorang, utk datang kenduri anak dia, instead of datang kenduri belah menantu. *Tp tu my personal opinion lah :)

mysarah said...

dear even u nak buat utk 2 belah pihak sekali pown, still boleh custom made. tak semestinya mcm gmbr 1st tu. u boleh buat macam window ke or design2 lain. betul la apa ur fiance ckp tu. kalau org tak boleh dtg utk belah kita, boleh dtg utk elah lagi satu. apa pown it depends on u dear!

sory tak berapa nak pertahankan permintaan lala!! ahaha

TheBubblyMe said...

Hi Lala, hmm.. mula2 kami bercadang nak buat kad 2 2 belah. tp, stlh bincang ngan mum. x jd. kami buat asing asing. sbb takot nanti jemputan keliru. kita tulis nama dia belah kita.. tp dia dtg belah lelaki. hahaha. its really up to you.

Reen Tart Nenas said...

Lala, boleh buat dua-dua. even custom made pun, still boleh bagi asing2 :)
saye pun suka yg asing2 tu.

fia said...

hai lala..tumpang lalu ya...isu pasal kad kawin nie kdg2 pening..sy prefer buat 1 kad untuk 2 belah pihak..easy ...i follow u

Lala said...

nurayunni: thanks, dear.

an: idea menarik, kene bgtau en shahril yang kuat melawan ckp orang muda macam lala nih..hehe

hana: adakah kad poket begitu menarik?lala pasti siasat.

sya: nmpnyer sya mempertahankan permintaan lala! oyyes!hehe

mysarah: aiyok, ada betul jugak. tapi hati lala ni tgh gedix sgt nk buat sebelah ja kad tu..huhu macam mane ni?

bubble: ha, buat asing2 lagi exclusive kot kan!

reen: erm, kene cari supplier yang boleh buat custom-made yang baek punyer.

fia: erm, mmg kalau ikotkan 2 belah dlm 1 kad lebih mudah. tapi lala degil hehehehe

Mimis said...

Kalau saya.. 1 card utk 1 pihak.. tak nak laa share dua2 pihak.. hehe..

Lala said...

kan..bestnyer kalau dpt pujuk en shahril utk buat 1 kad 1 pihak...huhu

fia said...

pengalaman fia, bila tgk card kahwin dia akan tgk yang mana paling dekat antara dua-dua majlis, fia ambik kad kawin poket..so diorg leh pilih yang mane nak pergi

Lala said...

ha, ada gak suggest kad kawen poket which so bagus utk dua-dua pihak. tapi en tunang decline. kene cari kad Berkahwin Day yang murah lagi.huhu

Follow me, i'll follow back!