BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Friday, August 6, 2010

Mari fikir tentang doorgift sekarang.


walaupun esok ialah Bertunang Day kami,
lala masih sempat survey doorgifts apa nak bagi masa Berkahwin Day nanti,
walaupun pada hakikatnya doorgifts Bertunang Day pun tak settle lagi.
hahaha *gelak tak berlagu*
dan jahat juga sebab menggunakan thinkpad en shahril
untuk survey doorgift,
nampak sangat hantaran tak siap lagi.
jadi, di bawah antara yang berkenan dan diberangankan.


*ok tak kalau bagi bunga macam ni,lepas tu nanti apa akan guest buat eh?
letak kat meja office? hias kat umah? atau buang?


*macam mane kalau bagi pokok bunga? at least boleh menanamkan semangat orang untuk berkebun dan mengutamakan persekitaran hijau dan membuat oksigen segar untuk diri sendiri? tapi kalau pokok ini tak membesar?




* ha, bagi chopstick! pastu kena bebel dengan en shahril sebab mengarut. macam kahwin dengan orang cina lak. ok, ok, cancel! tapi comey aper! boleh tulis nama dan tarikh kawen kita kat chopstick. oh, comey!comey!



* kalau bagi mancis lak? ini lagi lah en shahril bising. tadi kata nk persekitaran hijau! ini dah menyebabkan persekitaran mudah terbakar. tapi menurut gambar ini, mancis ini sangat membuatkan air liur meleleh sebab terberkenan.







* walaupun dekat paper bag ini tulisnya 'Hannah's Baby Shower', cuba bayangkan kalau tertulis 'Shila & Aril's Berkahwin Day'? comey tak? comey tak? selalu nampak paper bag macam berwarna putih atau coklat. tapi warna macam di atas ini buat mata taknak pejam.




*ini contoh kalau paper bag berwarna putih? simple and nice jugak kan.





* ha, ni tahap terbaek ar! dari segi budget dan kekreatifannya. pakai guni dan kulit kerang semua kutip kat pantai ja. pergh! mesti en shahril sayang banyak kat lala sebab berjaya menjimatkan kos. tapi kena maki ar dengan guest sebab kedekut!




ok lah, ok lah.
yang lala terminat dan tersuka,
ialah seperti di bawah.


* bagi coklat kiss ni, dan letak nama Shila & Aril macam dalam gambar. ha, tapi sakit juga lah nak letak nama tu kat semua coklat! tapi sweet aper! panggil aja jiran 40 umah sebelah kiri, 40 sebelah kanan untuk tolong lekat.





pastu, boleh letak kat paper bag macam kat bawah.
tapi paper bag warna-warni,
pastu cucuk macam ni jugak.
ok tak?
korang pegi lah survey kat website eh.
banyak lagi idea boleh korek.
website ni berasaskan green environment.
memang terbaek lah!

p/s : dah lah. nak pegi basuh pinggan. mak dah bising.



4 comments:

Meey@ said...

haha.lala, tq beb akhirnya i dpt ihsan dari u to credit last pic tu.punyela cari tang mn curi..nak kena saman berani!haha.baca latest entry i cepat.semoga mendapat hidayah.haha..=)

masmOna said...

sempat lagi tu pk pasal doorgift kawen padahal besok nk bertunang.ngeheh.macam2 kamu nih.

Q said...

cutenya semua...thanks sangat2 for sharing the info!!!leh lah stat survey nak bg apa..hihhih

Lala said...

meeya: welcome. boleh lah lala DIY macam meeya gak kalau gini!hehe


mas: dah lega sikit! sekarang kene tumpu pada kawen lak.yes!


Q: betul, kene pkkan skrg jugak!

Follow me, i'll follow back!