BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Wednesday, January 26, 2011

Cara yang betul turun dari kereta


good day, dearies!
mari kita perhatikan kedua-dua gambar pengantin 
chantek dan fabulous di bawah.
cara turun dari kereta.






credit : Piccalasso dan FB


cara yang betul turun dari kereta adalah
mengeluarkan kedua-dua kaki terlebih dahulu,
baru keluar dari kereta.
macam susah, 
tapi sesungguhnya tampak lebih sopan dan ayu.
kan?

yang belum berkahwin, 
praktis dari sekarang!
*senyum*

15 comments:

Noor Hasfarzizi Azih said...

ilmu nie,tq
ok...nnt akan praktikkan :D

geediaries.blogspot.com

Khumaera Ismail said...

ya btul~!! =)

Lala said...

gee! praktis jom!hehe

maera, baru nampak sopan dan teratur!hehe

Renee Meow said...

ooOOoo haah kan.. nmpak xmanis lak kalau turun kete terkangkang..haha.. harus ladylike gitu.. nak kene amalkan n practise nie.. ;) hehe..

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Lala said...

kita sma2 praktis eh! renee mesti akan biasa nnt, lala lagi bape lagi ja lagi nih nk praktis!hehe

lady syaliz said...

tapi, kadang2 bile nervous semua pun lupa, baik igtkan pengapit supaya igtkan pengantin untuk melangkah keluar dgn ayu. bile kereta stop jer, ambil nafas, baca bismillah, senyum n angkat dua2 kaki keluar. good luck semua bakal pengantin!

.: an :. said...

a'ah la lala... br perasan. segannya kalu kantoi. huhu... thnks 4 remind! =D

Noor Hasfarzizi Azih said...

jom lala kt sume praktis,tp yg lady syaliz ckp pon betui jgk.time nurvous dtg sume lupe.
tp same2 kt cube k...

miss zirah said...

owhh.. mau prektis jugak boleh? :P

Xora said...

oh suka topik ini. teringat masa turun daripada kereta. dah igt dalam kepala, turun kedua2 kaki, dah stabil baru langkah keluar. tapi tak tau la abang OP dapat capture ke tak T.T rasanya, masa turunkan kaki tu, mata pandang bawah nak tgk kat mana berpijak. mungkin hasilnya, macam saya tengah tidur??

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dah terbiase klua satu kaki dulu. dahla kaki panjang.

Lala said...

all: semua kene praktis! yg maner dah kawen , praktis. sebab kita kan memang akan selalu kuar dari kete. hehe bukan waktu jadi pengantin ja jadi sopan kan!hehe

fia said...

klu dah kawin ..praktis utk ape ya..utk kuar dr kereta hubby ke..huhuuu

mas piccalasso said...

nak lagi cantik turun kereta masa wedding tu..biar lelaki turun dlu and tolong bukakkan pintu utk si bride..much better ;)

Lala said...

fia! kite sama2 praktis jugak lah. lala pun dah kawen gak!hehehe

hai mashelmy! if only u gtau awl, i dah plan gitu masa my wed!hehe

Follow me, i'll follow back!