BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Wednesday, November 17, 2010

DIY #1: HandBouquet Color-color

adakah kamu semua ingat mengenai keinginan Handbouquet Color-color di post ini.
disebabkan keinginan maha dahsyat itulah, lala nak jugak.
tapi nak request kat Bridal Shop tu mahu dalam beratus kena.
maka, dapat Artificial Flower pun jadi lah.




ha, inilah hasilnya.
tapi tak abis lagi, sebab bunga kuning besar tu tak cukup pulak.
dan ingat nak tambah-tambah daun-daun sikit.*gelak*
korang, jangan lah gelakkan lala we!
DIY yang pertama untuk perkahwinan yang pertama.*gelak*



baju nikah putih, veil putih.
harap bunga ni naik lah nanti.

updated (khas untuk fadhilah): di mana beli dan kos membuat bunga.
1 warna = 6 kuntum bunga.
1 jenis warna = RM6.90
4 jenis warna = RM28.00
membeli belah di Krismaya.
ok jugak tempat dia. naek tingkat atas, banyak benda boleh cari.

26 comments:

sha a.s said...

lala, cun la handbouquet tu...nice!

Lala said...

ngee..*malu*
main tibai ja ni. tak siap lagi tu. nanti nak cantikkan.

iedayah said...

wa...colourful...sweet..=p

Lala said...

thanks! nak cari biru terang, takder.huhu

Xora said...

Confirm naik Lala!!!! cantik sangat!! tahniah, berani cuba sesuatu yg baru!

Lala said...

ngee! arap begitulah! taklah putih aja masa nikah nanti!

farahfatihah said...

kreatip!!

Lala said...

ngeh2..mencuba2 saja. thanks.aceceh!

.::DinCma::. said...

lawanyee;-)
kombinasi dr 3warna..
sungguh cantik!!
confirm cantik dgn baju nikah putih n veil putih lala nnt..

Lala said...

hehe time kasih, time kasih. arap naek lah! *amin*

nYomeL said...

lala, konfem naek! xsbr plak nk tgk gambar nnt.. haha!

Lala said...

nyomel: thanks byk! doakan naek eh masa nikah! yahoooo!

CikSyafa said...

cik lala bunga tangan ittew sangaaat santeeek!! i loike ^__^

Lala said...

hai cik syafa! thank u! mari lah buat sama!hehe

Kami said...

hye lala.. sy nk tnye bnga artificial tu lala beli kt mane?hehe harap sudi kongsi... ;)

Lala said...

hai fadhilah! thanks. ha, lala beli kat Krismaya, Sri Rampai,KL. dah update kat entry. hehe

Kami said...

hehehe..btw thank you lala... ;)

Lala said...

tiada masalah, dear!

Khumaera Ismail said...

lawa~!! kreatifnye lala...buatkan leh? hehehe~

Lala said...

maera: buleh, buleh! kasi ongkosnye. hehehe

Rilla said...

Cantik la Lala, confirm naik warna dia. Krismaya ok ek? Dah lama teringin nak pegi, tapi sampai sekarang tak pegi2 lagi.

masmOna said...

cantik bangat nih! nak pinjam leh? sbb tandang mas kan warna kuning hihihi

*macam takde harapan je kan nk pinjam? sbb tarikh kita sama heheh*

Lala said...

rilla: a'ah Krismaya. ok lah harga dia. ada yang mahal, ada yang reasonable. boleh jenguk2. sila-sila.


mas: haip, tak leh pinjam. lala nak guna 5 feb! sama tarikh dengan mas. hehe tapi, mas boleh buat. tangan mas lagi kreatip dari lala!aww!hehe

sk said...

lala.. insyaAllah hand bouquet sy utk nikah nnt pon kalerful jugak sbb pakai serba putih time tuh. tp tatau la camne rupenye.. hihi

Lala said...

mestilah naek nanti,sk! jangan risau, pasti meletup!hehe

ElyaElmo said...

lala lawa tau!!serius....elya dpt imagine bunga tu nnt..pasti lawa :)

Follow me, i'll follow back!