BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Wednesday, August 18, 2010

setem naik harga.


i got this.


Salam dan selamat sejahtera.

Dimaklumkan bahawa setem berharga 30 sen sudah tidak dikeluarkan oleh pihak Pos Malaysia. Surat yang sebelum ini menggunakan setem 30 sen untuk pengeposan, perlu menggunakan setem berharga 60 sen. Begitu juga bagi kad Selamat Hari Raya dan kad undangan perkahwinan akan menggunakan setem berharga 60 sen untuk tujuan pengeposan.


menarik kan? click sini


dah. nak pegi merajuk balik.



15 comments:

dyn said...

waa..bertambah la kos nak pos kad kawen pasni..silap2 kos setem lagi mahal dr kad..huh

Sya Sakura said...

yeke? nampaknya kawan2 yg jauh just invite pki sms jelah.. boleh ke cmtu? heheh..

masmOna said...

aritu mas ada terbaca ada flat rate iaitu 50 sen untuk pos kad raya sepanjang bulan pose nih.

tp kan, buat ucapan raya kat blog je lah. just bayar bil je hehe :P

Nora a.k.a Aira said...

mak aih..naik harga....waaa kalo kad 50 sen, setem 60 sen huhu hadoi :p

Xora said...

hhhaaiish. camne ni!

Lala said...

dyn: tulah, kad kawen boleh dpt murah dr setem.

sya: pakai mms! baru 25 sen. hehe

mas: flat rate 50 sen harga promosi sekejap ja.. huhu pastu jadi 60sen balik.

nora: maknanya kad 50sen, tapi jadi 1.10! aiyok!

xora: patotnya warning awal-awal kan, boleh kawen awal..hehe *gatal*

Hana said...

yeah.. that's true.. tekejut jugak mase pegi pos opis tu saje2 tanye..coz tengok setem kluaran baru semue 60 sen, 70 sen, 80 sen.. (latest gambar makanan :D) pastu die cakap begin 1st July haritu paling kurang pos 60sen..

Lala said...

sedih kan hana? huhu macam maner nk mengelak nih?hehe

Amalina said...

time perayaan, setem utk anta kad perayaan is rm0.50, utk yg lain still same.
my kad kawen kne rm0.80 each..huhuhu tu blom yg hard cover

Lala said...

amalina: mahalnye.. setem dah 80 sen. kalau kad 1rm satu, jadi 1.80 lak..huhu ni kene pilih kad kawen yg murah ni..huhu

@ty_farEd said...

Kayo pos malaysia... i baru jer pos kad2 kawen semalam.. tuk selamat sumer i pos 60 sen nyer stem.. eerr...kalo luar daerah lak beraper...??

Lala said...

aty: mahu sampai 80sen macam amalina kata. ish, kopak poket!

Amalina said...

stem utk kad sy tu bukan sy decide..makcik kat pejabat pos yg decide..dia timbang dulu, baru ckp harga setem..tu pon kad sampai in 5 days :D

Amalina said...

lupe nak ckp..80sen utk mane2 tempat di msia..rate dia ikut tempat ke?i tot as long as dlm malaysia same jee ::gigit jari::

Lala said...

amalina: maknanya lagi mahal lah? aiyok. ini dh mmg confirm kopak.
kalau depends kat makcik pejabat pos, kite kene prepare ja duet byk2, takot tak cukup.

p/s: kalau ikot pengumuman, setem 30 sen tidak dikeluarkan, dah jadi 60sen. maka setem 80sen itu tidak mustahil. huhu

Follow me, i'll follow back!