BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Sunday, August 1, 2010

Lenovo Thinkpad X100e (surprise!!)


sabtu lepas, balik ipoh.
bukan untuk buat persiapan
tapi pergi kenduri kawan sepejabat!


balik kl ja, terus pegi Plaza Lowyat
untuk beli surprise untuk en shahril.
oyyes!
memang sepatutnya surprise (hadiah birthday bersekali dengan hantaran)
tapi dah tak surprise sebab cik lala tak berani nak beli netbook sendiri
jadi, bagitahu ja en shahril nak hadiahkan dia netbook!
melompat lebih tinggi lah dia.


en shahril ialah makhluk yang sangat leceh mencari barang.
masa cari tv untuk cik lala dulu, berhari-hari dan berjam-jam.
tapi this time, dalam masa 3 jam saja pusing kat Plaza Lowyat itu.





ihsan: uncle google


merah seksi untuk en shahril.

spec lenovo thinkpad ni (copy paste baek punyer dari lenovo)

X100e key features
  • Sub-3 lbs. starting weight
  • ProcessorAMD Athlon Neo Single-Core MV-40 (1.6GHz, 800MHz, 512KB L2)
  • Operating systemGenuine Windows 7 Home Premium 32
  • Colors AvailableMidnight Black - Smooth 11.6" HD AG, AMD Athlon with Low Light Enhanced Webcam
  • System graphicsAMD M780G with ATI Radeon HD 3200 graphics
  • Total memory1 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (1 DIMM)
  • Hard Drive160 GB Hard Disk Drive, 5400rpm
  • Battery6 cell Li-Ion Battery 2.6 Ah
  • Integrated WiFi wireless LAN adaptersThinkPad bgn Wireless
  • Integrated mobile broadbandIntegrated Mobile Broadband - Upgradable
  • Small footprint
  • Roomy 11.6" HD display
  • Available in Midnight Black and Heatwave Red in smooth finishes (Arctic White not available in the US)
  • ISO full-sized, spill-resistant keyboard
  • TrackPoint® and multitouch touchpad
  • Powerful AMD processor
  • Low-light-sensitive Web camera
  • Multiple connectivity options
  • ThinkVantage® Technologies
  • Corporate OS support
  • Robust warranty options
  • 3 USB ports (1 powered), 4-in-1 media card reader and HD audio
  • Affordable pricing
  • (lari jugak budget tapi anything for my hubby)

jadi, surprise!!!
this week bagi en shahril bermanja-manja dengan netbook baru dia,
nanti cik lala rampas balik netbook ni,
untuk diletakkan dalam dulang hantaran.


p/s: Bertunang Day lagi 6 hari. masih mengalami mimpi buruk!

p/s lagi: gambar cik lala dan pengantin (puan harna)


*boleh bayangkan cik lala membeli netbook
kat plaza lowyat dengan kebaya sekarang*


10 comments:

Sya Sakura said...

so sweet! still considered as a surprise lg kot, sbb lg seminggu nk tunang br bgtau.. mesti dia x sangka.. heheh..

masmOna said...

hua..lagi 6 hari E-day lala!!
excited lak mas ngehehe :D
gud luck dear..

Lala said...

sya: takpun, suh en shahril pura-pura terkejut!hehehe dear, thanks for 'thank you' tag. nak buat entry special for u!

mas: lagi 5hari dh ni we..ish, sakit perut lak. seram......tapi suke!hehe

@ty_farEd said...

waaa..sungguh seronok kalo ade orang nak surprise kite beLi notebook..!!! biLer i nak dapat surprise dari en tunang ni...!!!~ngeeeee

Lala said...

aty: bagi ja hint kat en tunang..hehe and mmg puas hati tgk en shahril lala seronok dapat netbook! asyik cakap thanks ja!hee

mysarah said...

kamoooo. merah tu!! i pown pakai lenovo. tukar boley?? :P

Lala said...

hai mysarah..!
merah seksi tau. pakai lenovo gak. kalau lala punyer, boleh tukar. tapi ni en shahril lala punyer, bday present dia lah mysarah..hehe

Azilah said...

cik lala,

harna ni kawin ngan sepupu I, riezul. isk2 kecik nya dunia. so dia dah jadik sedara I la :) tp kenduri side perempuan I tak dtg, sebab ade kenduri bertunang kawan..

pusing2 kat situ gak kan.. anyway, selamat bertunang !

Azilah :)

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site hanyakisahkita.blogspot.com
Is this possible?

Lala said...

azilah: eh, yeke? hehe kebetulan. betul lah. kecik betul dunia ni! kalau u pegi kenduri kat ipoh, mesti kite bertemu!hehee

Follow me, i'll follow back!