BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Thursday, July 29, 2010

Untuk Si Pemakai Cincin


dapat emel ini dari seorang sahabat.
untuk si pemakai cincin.

amaran: message ini dicopy paste oleh cik lala, fresh dari emel..

Nasihat Nabi Muhammad SAW. kepada Saidina Ali Rhu. sesudah bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan, Nabi Muhammad SAW. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai cincin pakailah di jari
1. jari manis
2. jari kelingking

dan jangan memakai pada jari
1.jari tengah
2.jari telunjuk


Nabi Muhammad SAW melarang kerana memakai cincin pada jari telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang dilaknat oleh Allah SWT iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut A.s.


Perhatian: Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki ataupun perempuan.

ha, cepat tukar cincin ke jari yagn sepatutnya.





*tiba-tiba upload gambar cincin risik*


6 comments:

masmOna said...

jangan pakai jari tengah (jari hantu) sebab nnt nmpk macam hantu ngehehehe :D

Lala said...

ha, cpt tukar jari kalau taknak jadi hantu!haha

PurPLe LaDy AiFA said...

gitu ek? dlu pki cincin risik kt jari tgh sbb cincin tu besau sgt.. last2 kekasyfi hati tegur, trus x pki dh.. huhu

Lala said...

ha, tak elok.
lala pun baru tau tak elok pakai jari tgh ni..huhu
jadi, pasni pakai kat jari manis ja lah...manis juga..hehe

@ty_farEd said...

alaaaa... kalo i pakai kat jari manis.. besau ok..!! huhu..tapi..tak pe.. i nak tukar jugak.. sebab nanti same ngan orang kafir tu..tak mo.....!!!

Lala said...

aty: tepat sekali.. lagipun, pakai kat jari manis, kan manis..hehehe

Follow me, i'll follow back!