BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Tuesday, November 30, 2010

Task terbaru: Menempah Kad Berkahwin Day

amacam? cantik kan ?




wait, wait! ini bukan kad Berkahwin Day lala.
walaupun lala suka sangat kalau kad yang handmade, dan hanya menampilkan satu belah pihak
seperti entri ini
tapi terpaksa lah beralah. 
perlu tunjukkan ciri-ciri isteri solehah. *gelak*
lagipun agak pricey, dan taknaklah bagi tetamu makan ubi kayu semata-mata kad kahwin.
*gelak lagi*


so, sabtu lepas dah pergi pilih design dekat kedai.
kedai yang buat promotion masa Karnival Pengantin di SACC Mall, Shah Alam
en shahril berkenan dan booking terus.
ada jugak kesah ala-ala kene tipu dekat Karnival itu, nanti cite lain kesah itu.


so, nak cite sikit kesah pilih design kad Berkahwin Day kami,
 dan apa yang perlu semasa design kad kahwin.

1. sila hadirkan diri
pergi lah berdua. baru best rasa pengalaman.

2. sila bawa resit booking.
kami main terjah ja kedai. naseb baek pekerja dia ok, dan kami sama-sama cari nama en shahril dekat buku resit. dalam 5,6 buku resit ada.

3. sila fikirkan dan berbincang tentang design  kad kahwin.
takot nanti rambang mata. dan bergaduh-gaduh tentang design.

cik lala: taknak ar letak gambor. malu...
en shahril: ala, letak ar. baru tau muka pengantin.
cik lala: dik, dik pegi layan customer lain dulu, nanti dah discuss kitorang panggil.

4. sila ambil tahu maklumat yang perlu di kad kahwin.
maklumat seperti nama ibu bapa, nama pengantin, nama untuk dihubungi, no telefon untuk dihubungi, tarikh kahwin (tahun biasa dan tahun hijrah), doa, ayat-ayat comey yang anda mahu.

5. sila bawa softcopy map dan gambar (kalau nak letak gambar)
untuk menyenangkan pihak kedai untuk map. begitu juga dengan gambar jika nak letak lah. *senyum* . kalau nak emel pun takper.

cik lala: nanti kami emel ye semua.

6. sila jangan lihat design lain bila dah decide.
takot nak tukar design bila jatuh hati kat design lain.

cik lala: dik, boleh tak nak tukar design?
pekerja: oo, design tadi?
cik lala: ha, design tadi nak cancel. nak yang macam ni.

7. sila bawa kesabaran anda.
ooo..penting ni..! tambah-tambah yang no 3 tu, memang takder dalam list kami.  


akhirnya, kad untuk Berkahwin Day hampir settle.
settle 40% kot. doa, map tak bagi lagi.
tapi syukur sangat sebab pekerja dekat situ ok.
melayan kami yang hua-hua ni.


dan puas hati, bila cik lala dan en shahril 
berjaya mencapai persepakatan.
 kad untuk Berkahwin Day yang turut simple.
wahai semua, pasti akan ada satu untuk anda!
tungguuuuuuuuu.........


7 comments:

.::DinCma::. said...

selesai bab kad kawen Lala..
nak satu blehhh~~

Lala said...

Cma: boleh. bila siap nanti, akan lala mintak alamat.

Khumaera Ismail said...

na kad ;)

Lala said...

maera: nanti lala bagi tau. kasi siap dulu. tak siap lagi tu!hehe

sha a.s said...

Lala, jgn lupe kt Sha hokayyy....

Lala said...

sha: baek, akan diingati! semua akan dijemput setelus hati!

R-YuzSha said...

Wah.. semoga sukses yer Lala..

Follow me, i'll follow back!