BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Heartbeat (Lebih Awesome dari Nuffnang??)

Pages

Wednesday, October 20, 2010

Baju nikah dah dihantar


sabtu lepas baru lah nak hantar baju nikah.
tak lah hantar kat pereka terkenal.
kalau hantar kat Rizman Ruzaini atau sekutu dengannya, 
mahu lala bagi tetamu makan ubi kayu ja.
*gelak*


lala dah hantar dekat kedai yang dekat ja dengan office.
baju nikah aja yang lala beria-ria nak buat.
sebab, nak tunjuk kat anak-anak nanti.


pastu tak tau nak buat baju macam maner.
tapi en shahril kata jangan ketat-ketat.
dia tak suka.biar simple aja.
jadi, lala buat baju kurung moden aja.



 tak tau whitelace dapat kat mane, jadi lala credit kat whitelace aja na


tu pun terfikir nak letak butang banyak bila nampak gambar kat atas ni.
biar lain sikit.
cuma macam agak risau bila yang amik ukur lala, budak muda.
harap semuanya ok ja lah.
taknak letak harapan tinggi.
tudung untuk nikah pun lala rase nak beli tudung biasa
yang biasa lala pakai. tudung bawal.

en shahril kata dia tak suka lala pakai shawl atau tudung yang ada awning tu.
jadi, untuk majlis nikah nanti, 
lala nak jadi macam yang en shahril suka.
biar dia senyum aja.
bukan kerut dahi sambil senyum terbalik kalau nampak lala pakai tudung lain!
*gelak lagi*




kain nikah yang gambar besar tu.
*doa baju menjadi*
at least, lala tak nampak gemuk.
takotnyer nak pakai baju warna putih!


17 comments:

elle's laaa~ said...

wat baju tantek-tantek tauu lala ;)

Nora Anne Burn said...

putih itu suci murni..heehe..
mule dulu i xnak pkai baju putih for nikah..but last2 beli baju putih jgk coz rsnye putih sgt sinonim ngan ari nikah..nampak bersihhhhhhhh je..hikhikhik..

Lala said...

oh, arap baju itu menjadi baju aja dna boleh dipakai. hehehe

Lala said...

nora: betul2. pilih putih sebab nak feel nikah. tapi takot gemuk wo.. cuba jalah. mintak en shahril suka!

ElyaElmo said...

lala....jgn buat tudung ade awning...nnt bakal suami susah nk cium dahi :D

Nora Anne Burn said...

elya: btl3..sbb tu i pun xnak pkai tudung ade awning..hahaha

Lala said...

elya + nora : a'ah kan. tapi boleh kiss pipi kan? hehe tak pernah lagi nampak lak. takperlah, memang nk pakai tudung biasa ja!hehe

mysarah said...

betul la kan. baju nikah nanti boleh tunjuk dekat anak2. haishh rasa rugi plak tak buat baju nikah sendiri :P

Lala said...

takperlah sarah, nanti tunjuk gambar kat anak-anak.

lala nak jadikan baju ni hadiah utk anak lala nanti *konon* hehe

Renee Meow said...

chantek ler yg pic tu..kalau body cute pakai design classic camtu mesti chantek kan..

agree pasal tudung jgn awning over sgt..nanti jd mcm dr sms n dr halina..dahi mcm xjumpa jer? heheehe..

meow~
http://reneemeowedding.blogspot.com

Mrs Azhar said...

salam..

hey gmbr tu is my friend, nadwah. =) dia mmg tempah dgn designer tp pe nama ek lupa dh. anyway mmg cntk bj dia.. =)

Lala said...

renee : tulah, arap baju menjadi lah..ngee, doakan!

mrs azhar: ha, ur fren eh? sorry curi gambor. tapi dah credit dh. hehe amik ilham.

eika said...

lala~kter pun wat putih! tapi sgt takut nak pakai putih!!

eika said...

lala~kter pun wat putih! tapi sgt takut nak pakai putih!!

eika said...

lala~kter pun wat putih! tapi sgt takut nak pakai putih!!

eika said...

lala~kter pun wat putih! tapi sgt takut nak pakai putih!!

Lala said...

eika: takot nampak besor kan eika! aiyok, serammm! eika nanti, buat baju yang nampak kurus design siap2.cari dari sekarang!hehe

Follow me, i'll follow back!